Účetnictví s lidským přístupem

Když stála Pavlína Nosková v roce 2010 u zrodu společnosti JPR 4 Partners, měla v úmyslu zpracovávat účetnictví pro klienty nejen správně, profesionálně, na vysoké úrovni, ale také s lidským přístupem. A tohoto kréda se dodnes se svými třemi společníky, či spíše společnicemi, drží. Účetnictví je v této plzeňské účetní kanceláři zpracováváno externě, některé agendy se ale na přání zákazníků dělají v jejich firmách. Účetní vědí, že je jejich práce důležitá a zodpovědná, že v mnoha směrech ovlivňuje podnikání jejich klientů, a proto se snaží o maximální vstřícnost a loajalitu. Mezi klienty patří firmy Schunk, Artep, Hej rup!, Sebep a Dům podlah.

V nabídce služeb je vedení účetnictví, daňová evidence, účetní uzávěrky, daňová přiznání a zpracování mezd. Klienti mohou počítat také s tím, že je pracovnice účetnictví Plzeň společnosti JPR 4 Partners budou zastupovat při komunikaci s úřady, poskytnou jim tolik potřebné poradenství a zajistí odklad daně.

Březen je pro účetní velmi hektický, na začátku měsíce mají zaměstnavatelé podávat vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti za rok 2020, a to do 1. března pro papírovou podobu vyúčtování, elektronickým podáním do 22. března. Další daňová přiznání je třeba zpracovat do 1. dubna. Je to přiznání k dani z příjmů ze rok 2020, daňové přiznání k dani z nemovitých věcí za rok 2021, daňové přiznání k silniční dani za rok 2020 a vyúčtování srážkové daně za rok 2020. Pokud se podnikatel přihlásil k paušální dani, měl by do 22. března 2021 zaplatit paušální daň za březen. Platbu je lepší uhradit s drobným předstihem, nejpozději 22. března by měla být připsaná na účet finančního úřadu. Pokud poplatník daňové přiznání k dani z příjmů tiskne a posílá nebo podává osobně na finančním úřadu, platí pro něj termín do 1. dubna 2021. Pro elektronické podání je lhůta do 3. května 2021, pokud přiznání podává daňový poradce, prodlužuje se do 1. července.